Kastamonu Üniversitesi | Geleceğini İnşa Edeceğin Üniversite

ÖĞRENCİLERİMİZİN DİKKATİNE


Mesai Saatlerimiz 08.30-12.30 ve 13.30 - 17.30 arasıdır.

Başkanlığımıza telefon ile ulaşılamaması halinde Bu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir. adresine iletişim bilgilerinizle birlikte e-posta göndermeniz halinde dönüş sağlanacaktır.

Öğrencilerimiz Öğrenci Belgesi, Transkript, Disiplin cezası olmadığına dair yazı ve Yatay geçişe engel yoktur yazısını ÜBYS sisteminden alabilmektedir. Ayrıca Öğrenci Belgesi, Transkript ve Mezuniyet Belgelerini e-devlet üzerinden alabilmektedir.

Üniversitemiz Birimlerine ait iletişim bilgilerine buradan ulaşabilirsiniz.

Diploma Teslim Süreci

-Öğrencilerin mezun oldukları akademik birimler tarafından Öğrenci Bilgi Sistemi üzerinden mezuniyet işlemleri yapılır. Mezuniyet işleminden sonra öğrenciler Öğrenci Kimlik Kartlarını teslim ederek ve ilişik kesme işlemlerini tamamlayarak, Diploma basımı gerçekleştirilene kadar diploma yerine kullanılmak üzere Geçici Mezuniyet Belgelerini alırlar.

-Geçici Mezuniyet Belgesi 6 ay geçerlidir. Bu belge 6 ay süreyle diploma yerine kullanılabilir.

- Akademik Birimler mezun öğrenciler için yönetim kurulu kararı alarak Öğrenci İşleri Daire Başkanlığına her akademik dönemin sonunda bildirirler.

-Diplomalar Geçici Mezuniyet Belgesinin süresi dolmadan Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı tarafından hazırlanır.

-Mezunlar diplomalarını teslim almaya gelmeden önce, Diploma Sorgulama https://ubys.kastamonu.edu.tr/AIS/Common/Public/CheckDiploma linkini tıklayarak diploma numarasını öğrenebilirler.

-Hazır olan diploma kişinin bizzat kendisine ya da noter onaylı vekâlet verdiği kişiye vekâletin aslı ile gelmesi koşuluyla teslim edilir. Bunun dışında diploma teslimi yapılmamaktadır.

-Mezunlar diplomalarını teslim almak için mezun olduğu akademik birime başvurmalıdır ve geçici mezuniyet belgesinin aslını teslim etmek zorundadır. Geçici Mezuniyet Belgesi kaybolmuş ise "yerel gazete zayii ilanı" ile gelinmesi gereklidir.

-Diploma almaya gelen kişi kendi adına düzenlenecek olan Diploma Teslim Tutanağını doldurarak imza karşılığında diplomasını teslim alır. Vekâleten alımlarda ise diploma sahibinin bilgilerinin bulunduğu Diploma Teslim Tutanağı, teslim alan kişi tarafından vekâleten teslim alındığına dair imzalanarak, diploma teslim edilir. Diploma sahibinin yurt dışında bulunması halinde, vereceği vekâletnamenin Türkiye Cumhuriyeti Konsolosluklarından alınmış olması gerekir. Vefat eden mezunun diploması, istekleri halinde kanuni mirasçılarına verilir.

-Resmi Başvuru ile diploma talebinde bulunanlar Çalıştığı kuruma Geçici Mezuniyet Belgesi'nin aslını ve Görev Yeri Belgesini ekleyerek dilekçe ile başvurmaları suretiyle kurumun posta hizmeti ile Üniversitemizden resmi yolla diplomaları istemesi gerekmektedir.

E-DEVLET MEZUNİYET BELGESİ

-E-Devlet (www.turkiye.gov.tr) üzerinden mezuniyet belgesi almak veya sorgulamak isteyenler;

“E-Hizmetler-Eğitim-Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı-Yükseköğretim Mezun Belgesi Sorgulama-Belge Oluştur.” sıralamasını takip ederek işlemlerini yapabilirler.