2022-2023 BAHAR YARIYILI AZAMİ SÜRE SONU EK SINAVLARLA İLGİLİ DUYURU

EK SINAV MÜRACAAT TARİHLERİ        : 28 Ağustos 2023  - 01 Eylül 2023

1.EK SINAV                                                 : 04 Eylül 2023  - 08 Eylül 2023

2.EK SINAV                                                 : 11 Eylül 2023  - 13 Eylül 2023

-Azami öğrenim süresi dolan önlisans ve lisans düzeyindeki tüm yükseköğretim programlarında kayıtlı öğrenciler, hiç almadıkları veya devam şartını sağlamayarak başarısız oldukları dersler için de sınav hakkından yararlanabilecektir.

-Ek sınavlar 1. ek sınav ve 2. ek sınav olmak üzere iki ayrı oturumda yapılır. Öğrenciler 1. ek sınavlarda başarısız oldukları derslerden 2. ek sınav haklarını kullanırlar.

-Öğrencilerin ek sınavlar sonucunda başarılı sayılabilmeleri için en az DC harf notu almaları gerekir.

- Ek sınavlar sonucunda alınan notlar Ağırlıklı Genel Not Ortalamasına katılır.

- Ek sınavlar sonunda mezun olabilmesi için başarması gereken ders sayısını 5 derse (staj uygulamaları dahil) indiremeyen öğrencilerin ilişiği kesilir.

- Ek sınavlar sonunda mezun olabilmesi için başarması gereken ders sayısını 5 derse indiren öğrencilere 3 yarıyıl ek öğrenim süresi verilir.

-Azami süreler sonunda (ek sınav hakkını kullanmadan) mezun olabilmesi için başarması gereken ders  sayısını 5 derse düşürmüş olan öğrencilere ek sınavlara girmeden de 4 yarıyıl ek öğrenim süresi verilir.

- Ek süre verilen öğrenciler daha önce almadığı veya devamsız notu aldığı derslere devam etmek mecburiyetindedir.

-Ek süreler sonucunda başarısız olduğu ders sayısını 1’e düşüremeyen öğrencilerin ilişiği kesilir.

- Azami sürenin sonunda veya ek süreler sonunda başarısız ders sayısını 1’e indirenlere öğrencilik haklarından faydalanmaksızın sınırsız sınav hakkı verilir. Bu sınavlar her yarıyıl sonunda yapılan tek ders sınavları ile birlikte yapılır.

-Sınırsız sınav hakkı ancak dersi alıp başarısız olunması durumunda kullanılabilir.

-Sınırsız sınav hakkı tanınan ancak; açılan sınavlara, üst üste veya aralıklı olarak toplam üç eğitim-öğretim yılı hiç girmeyen öğrenci, sınırsız sınav hakkından vazgeçmiş sayılır ve ilişiği kesilir.

- Ek Sınavlar için mazeret sınavı talep edilmez.