YÖKSİS'te Mezuniyet Bilgileri Bulunmayan Mezunlarımızın Dikkatine

YÖKSİS'te Mezuniyet Bilgisi Bulunmayan Öğrencilerimizin Dikkatine

Üniversitemiz 01 Mart 2006 tarihli ve 5467 sayılı kanun ile Kastamonu’da faaliyet gösteren Gazi Üniversitesi ve Ankara Üniversitesi birimlerinin birleşmesi ile kurulmuştur. Bu kanun kapsamında Gazi Üniversitesi ve Ankara Üniversitesi girişli öğrenciler öğrenimlerini bu Üniversiteler adına Üniversitelerimiz birimlerinde tamamlamışlardır.

Bilindiği üzere ÖSYM bütün sınav müracaatlarında öğrenim bilgilerini YÖKSİS’ten çekmektedir. Üniversitemiz mezunlarına ait bilgiler YÖKSİS’e aktarılmıştır.

Gazi Üniversitesi ve Ankara Üniversitesi mezunlarına ait bilgiler bu Üniversiteler tarafından YÖKSİS’e bildirilecektir. Ancak bu öğrencilerin bilgileri Üniversitemiz tarafından muhafaza edilmektedir ve bilgiler İlgili Üniversitelere Üniversitemiz tarafından gönderilmektedir.

Bu sebeple Gazi ve Ankara Üniversiteleri adına Üniversitemiz bünyesinde yürütülen önlisans, lisans ve lisansüstü programlardan mezun olup, YÖKSİS'te mezuniyet bilgileri bulunmayan mezunların YÖKSİS Bilgi Giriş Formunu doldurup, kimlik fotokopisi ve diploma veya geçici mezuniyet belgesini mezun olduğunuz birimin e-posta adresine göndermeleri gerekmektedir.

Birimlerin iletişim adresleri için tıklayınız.

NOT: Başvurular, Gazi Üniversitesine yönlendirildiğinden dolayı 3 iş günü içerisinde işleme alınabilmektedir.