Kastamonu Üniversitesi | Geleceğini İnşa Edeceğin Üniversite

ÖĞRENCİLERİMİZİN DİKKATİNE


Mesai Saatlerimiz 08.30-12.30 ve 13.30 - 17.30 arasıdır.

Başkanlığımıza telefon ile ulaşılamaması halinde Bu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir. adresine iletişim bilgilerinizle birlikte e-posta göndermeniz halinde dönüş sağlanacaktır.

Öğrencilerimiz Öğrenci Belgesi, Transkript, Disiplin cezası olmadığına dair yazı ve Yatay geçişe engel yoktur yazısını ÜBYS sisteminden alabilmektedir. Ayrıca Öğrenci Belgesi, Transkript ve Mezuniyet Belgelerini e-devlet üzerinden alabilmektedir.

Üniversitemiz Birimlerine ait iletişim bilgilerine buradan ulaşabilirsiniz.

DGS İLE YERLEŞEN ÖĞRENCİLER İÇİN KAYIT İŞLEMLERİ

Aşağıda kesin kayıt işlemleri ile ilgili bilgiler ve gerekli belgeler bulunmaktadır. Aşağıda yer alan bilgiler size kesin kayıt süresince yapmanız gerekenleri ve sizden istenen belgeleri göstermektedir. Bu yazıyı dikkatlice okuyup her adımı özenli bir şekilde yerine getirirseniz yapacağınız kayıt sorunsuzca bitirilmiş olacaktır.

 

1.KAYIT İŞLEMLERİ

2022-DGS sonucunda üniversitemizin herhangi bir bölüm/programına yerleştirilen adaylar için e-kayıtlar 08-12 Eylül 2022 ve şahsen kayıtlar 09-14 Eylül 2022 tarihleri arasında yapılacaktır. 

2.ÖĞRENİM ÜCRETİ VE KATKI PAYI (İkinci öğretim ve İlitam öğrencileri içindir, birinci öğretim öğrencilerinden alınmayacaktır)

  • Öğrenim ücretleri 08 Eylül-17 Eylül 2022 tarihleri arasında T.C. Kimlik Numaranız ile birlikte Halk Bankasının Türkiye’de bulunan herhangi bir ATM’sinden veya İnternet Bankacılığından yatırılabilecektir.
  • 2022-2023 akademik yılı için belirlenen öğrenim ücreti bilgisi için tıklayınız.
 Öğrenci numaranızı öğrenmek için hazırlanan görsele buradan ulaşabilirsiniz. ubys

 

Öğrenci Bilgi Sistemine http://ubys.kastamonu.edu.tr adresinden

Kullanıcı Adı kısmına Öğrenci Numaranızı

Şifre kısmına TC Kimlik Numaranızın ilk 5 rakamını yazarak giriş yapabilirsiniz. 

ubys

 

 

Not: Şehit ve gazi yakınları durumlarını belgelendirmeleri koşuluyla ikinci öğretim öğrencisi olsalar dahi katkı payı ve öğrenim ücreti ödemeyeceklerdir.

  1. ELEKTRONİK KAYIT (E-Kayıt)
  • E-kayıtlar 08-12 Eylül tarihleri arasında yapılacaktır.
  • Elektronik kayıt (e-kayıt) yaptırmak isteyen öğrenciler PTT şubelerinden e-devlet şifresi alacaklardır.
  • Elektronik kayıt yaptıracak öğrenciler 08-12 Eylül 2022 tarihleri arasında www.turkiye.gov.tr adresindeki e-hizmetler bölümü altında yer alan “Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı” bölümünden kayıtlarını gerçekleştireceklerdir.
  • E-Kayıtta öğrencinin yerleşme bilgileri ÖSYM verisinden otomatik olarak gelecek olup. Asker Alma Dairesinden askerlik durumu bilgisi ve Milli Eğitim Bakanlığından lise mezunu olup olmadığına dair bilgi de aynı ekranda yer alacaktır. Askerlik durumu kayıt olmalarına engel olmayacaktır. Ancak Milli Eğitim Bakanlığından lise mezuniyet bilgisi alınamayan öğrenciler Elektronik kayıt yapamayacak ve Üniversitemize yönlendirilecektir.
  • E-kayıt işlemini bitirdiğinizde DGS başvurusu sırasında vermiş olduğunuz cep telefonuna “Kaydınız başarı ile tamamlanmıştır. Ayrıntılı bilgi için https://kastamonu.edu.tr web adresini ziyaret ediniz.” şeklinde kısa mesaj gelecektir. Bu kısa mesaj kaydınızın tamamlandığı anlamına gelmektedir.
  • E-kayıt işlemini tamamlayan öğrenciler kayıt olduklarını gösterir barkodlu çıktıyı alarak saklayacaklardır.
dikkat E-Devlet üzerinden yaptıran öğrencilerimizin ayrıca Üniversiteye gelmelerine gerek yoktur. dikkat

    

 

NOT: E-kayıt sürecinde size yardımcı olacak e-kayıt kılavuzu için tıklayınız.

Kayıt Tarihinde Mezun Olamayan Öğrenciler;

2022 yılı Dikey Geçiş Sınavı kayıt tarihleri arasında yükseköğretim kurumlarından mezun olamadığı için kazandığı programa kayıt yaptıramayan ancak kayıt tarihinden sonra stajını tamamlama, bütünleme sınavı, tek ders sınavı vb. başararak mezuniyet hakkı elde eden ön lisans öğrencilerinin bu durumlarını belgelemeleri kaydıyla 2022-2023 eğitim öğretim yılı bahar yarıyılı başlangıcına kadar, 2022 DGS'de kayıt hakkı kazandıkları lisans programlarına kayıt yaptırabilmeleri 03/08/2022 tarihli Yükseköğretim Yürütme Kurulu toplantısında uygun bulunmuştur.
 
  1. ÜNİVERSİTEYE GELEREK KAYIT YAPTIRACAK ADAYLAR İÇİN GEREKLİ BELGELER

09-14 Eylül 2022 tarihleri arasında yapılacak olan kesin kayda gelirken aşağıdaki belgelerle beraber söz konusu belgeleri getirerek Kayıt Bürosundaki görevlilere teslim ediniz.

  • Adayın mezun olduğu önlisans programına ait diplomanın aslı ve fotokopisi ya da yeni tarihli mezuniyet belgesinin aslı ve fotokopisi (Diploma aslı kontrol edilerek diploma fotokopisi alınıp aslı öğrenciye teslim edilecektir)
  • 2 adet 4,5 x 6 cm boyutunda fotoğraf
  • Transkript ve Ders İçerikleri
  • Öğrenim ücreti makbuzu (İkinci Öğretim Programlarına yerleşen adaylar) Öğrenim ücretleri bilgisi için tıklayınız. Halk Bankasının herhangi bir şubesine TC Kimlik Numaranızla  08 Eylül-17 Eylül 2022 tarihleri arasında yatırabilirsiniz.

Bu belgeleri teslim edip öğrenci belgenizi  aldığınızda kayıt işleminiz sona erecektir.

 

Engelli Öğrenciler İçin Sağlık Raporu

Doğuştan veya sonradan herhangi bir nedenle bedensel, zihinsel, ruhsal, duygusal ve sosyal yeteneklerini çeşitli derecelerde kaybetmesi nedeniyle toplumsal yaşama uyum sağlama ve günlük gereksinimlerini karşılama güçlükleri olan ve korunma, bakım, rehabilitasyon, danışmanlık ve destek hizmetlerine ihtiyaç duyanlar için; E-Kayıt ile kayıt yaptırılsa dahi öğrenci üniversiteye geldiğinde bu raporu ilgili Fakülte/Yüksekokul/Meslek Yüksekokulundaki öğrenci işleri birimlerine teslim etmekle yükümlüdür.

 

  1. ÜNİVERSİTEYE GELEREK ŞAHSEN KAYIT YAPTIRACAK ADAYLAR İÇİN KAYIT YERİ VE TARİHLERİ

2022-DGS sonucunda üniversitemizin herhangi bir bölüm/programına yerleştirilen adaylardan şahsen başvuru yapacak olanlar listede belirtilen yer ve tarihlerde kendilerinden talep edilen belgelerle birlikte kesin kayıt işlemini gerçekleştirebilirler. Liste için tıklayınız.

 

  1. DERS KAYDI

Kesin kayıt işleminizi yaptıktan sonra, 08 Eylül-17 Eylül 2022 tarihleri arasında öğrenci bilgi sistemine (https://ubys.kastamonu.edu.tr) girerek 2022-2023 eğitim öğretim yılı güz dönemi ders kaydınızı yaptırmanız gerekmektedir.

Öğrenci bilgi sistemi giriş menüsünde;

Kullanıcı adı; öğrenci numaranız

Şifre ise; TC Kimlik numaranızın ilk 5 hanesi olarak belirlenmiştir.

DERS KAYIT TANITIM İÇİN tıklayınız. 

 

  1. YABANCI DİL HAZIRLIK

Hazırlık sınıfları Kastamonu Üniversitesi Merkez kampüsünde yer alan Yabancı Diller Yüksekokulu bünyesinde açılmaktadır.

  • İsteğe bağlı hazırlık sınıfı bulunan ve Üniversitemiz Aday Öğrenci Sayfasında yer alan programlara yeni kayıt yaptıran öğrenciler (Fakülte- Meslek Yüksekokulu) 1 yıl süreyle İsteğe Bağlı İngilizce Hazırlık Sınıfında öğrenim görebilir.
  • Hazırlık sınıfına kayıt olabilmek için https://ydyo.kastamonu.edu.tr adresindeki dilekçeyi Yabancı Diller Yüksekokulu sekreterliğine teslim etmeniz yeterlidir.

 

  1. İZİN/KAYIT DONDURMA

Kesin kayıt sonrası kayıt dondurmak için başvurular, en geç ilgili yarıyılın/yılın ders kayıt haftası sonuna kadar yapılır. Eğitim-Öğretim başlangıcından sonra meydana gelen sağlık sorunu, ölüm, doğal afet gibi mücbir sebeplerle yapılacak kayıt dondurma talepleri olması durumunda, ilgili yönetim kurul kararı ile kayıt dondurulabilir.

  1. MUAFİYET

Daha önce bir başka yükseköğretim kurumunda almış ve başarmış olduğunuz dersler varsa, muafiyet dilekçesi ve ders içerikleriyle birlikte ders kayıtlarının başladığı tarihten itibaren 15 (on beş) işgünü içerisinde, ilgili akademik birimin öğrenci işlerine başvurabilirsiniz.

ÖNEMLİ!!!

  • Süresi içerisinde şahsen kayıt veya e-kayıt yaptırmayan ve işlemlerini tamamlamayan adaylar kayıt haklarını kaybedeceklerdir.
  • Kayıt tarihleri arasında kaydını yaptırmayan aday herhangi bir hak iddia edemez.
  • Kesin kayıt için şahsen (e-kayıt yapan öğrenciler hariç) başvurmanız gerekmektedir. Postayla kayıt yapılmaz.
  • Kayıt süreleri içinde bu işlemleri yapıp belgelerini teslim etmeyenlerin kayıtları geçersiz sayılacaktır.
  • Üniversiteler, gerçeğe aykırı beyanda bulunarak kayıt yaptıran adaylar hakkında gerekli yasal işlemleri yapmaya yetkilidir.
  • Üniversitemize ait yurt bulunmamaktadır. Yurtlarla ilgili talepleriniz Kredi Yurtlar Kurumu (Kastamonu Müdürlüğü) ya da özel yurtlarla irtibata geçebilirsiniz.

 

Üniversitemiz 2022-2023 eğitim öğretim yılı akademik takvimine https://oidb.kastamonu.edu.tr/index.php/tr/ogrenci-oidb/kastamonu-universitesi-akademik-takvim web adresinden ulaşabilirsiniz.